studio 2 wichard balk

Uw verzoek is ons plezier

En kom gezellig bij ons in de chat

 • Vrijkaarten voor Sterren van Holland in Concert Open or Close

  Op zondag 12 augustus strijkt het topevenement Sterren van Holland in Concert voor de derde keer neer in het Arenapark te Amsterdam. Dat gaat weer een lekker knalfeestje worden met topartiesten met een Mokums tintje. Vanaf 13.00 uur kun je genieten van optredens van Tino Martin, Django Wagner, Snollebollekes, Henk Dissel, Henk Dissel, Wesly Bronkhorst, Peter Beense, Stef Ekkel, Alex, Wesley Klein, Theodoor, Rein Mercha, DJ Coenio en als surprise-act Samantha Steenwijk.

  Dat belooft een heerlijke zomerdag te worden! Tickets kosten € 29,50 (excl. fee) en zijn te bestellen via sterrenvanholland.nl. Voor TV Oranje Supporters zijn vrijkaarten beschikbaar. Lees meer...
   

  Read More
 • Jany van Dooren blij met keuze om het levenslied te vertolken Open or Close

  De vrolijke klanken van ‘Aan mijn zij’ waarmee Jany van Dooren afgelopen mei debuteerde als levensliedzangeres klinken sinds de lancering met grote regelmaat uit de speakers van je radio. Naast RADIONL hebben ook diverse andere Nederlandstalige radiostations het vrolijke nummer opgenomen in hun playlisten. Daarnaast is de videoclip dagelijks te bewonderen op TV Oranje. Al met al een veelbelovende start van haar nieuwe muzikale carrière.

  Het 19 jarige talentje, dochter van zanger Herman van Dooren, krijgt ook erg veel steun van haar leeftijdsgenootjes. ‘Mijn vriendinnen weten dat ik van kleins af aan al graag zangeres wilde worden. Ze zijn erg trots op mij dat ik nu deze stap heb gezet. De opbouwende woorden al “kijk eens wat je nu al hebt bereikt”, doen me goed. Daar ben ik heel erg blij mee’, glundert Jany die als puber nog niets voelde om levensliederen te gaan zingen.

  Op zondag 22 juli is ze aanwezig bij de opnames van het nieuwe muziekprogramma ‘Oranje Party’. Deze vinden plaats bij Recreatiepark ’t Haasje in Oosterhout. Zo’n 40 artiesten zorgen voor een zomerse zondagmiddag. Het is voor Jany niet de eerste keer dat ze op de tv te zien is. Het leven van haar bestaat voor 90% uit muziek, zang en acteren. 

  In 2010 kreeg ze de rol van Keessie in de tiendelige AVRO serie “De avonturen van Kruimeltje”. In ‘De Sound of Music’ speelde ze Gretl en 4 seizoenen lang was Jany te bewonderen op Nederland 3 in een tv serie in de rol van de dochter van Ron Boszhard. Daarnaast staan nog een groot aantal producties waar ze aan meewerkte op haar CV. Haar eerste single bracht ze op 16 jarige leeftijd uit met de toepasselijke titel ‘Sweet 16’.
   

  De beelden voor de clip zijn op een prachtige locatie in Oldebroek opgenomen door William ten Kate van TV Oranje Clips. ‘We hebben samen de clip gemonteerd. William is zo’n lieve man. Hij behandelde mij als een soort petekind. Ik ben superblij met het eindresultaat’, aldus Jany. Meer info op haar Facebookpagina

  Read More
 • Nieuwe single ‘Strand’ van Wim Rijken neemt je mee naar zee Open or Close

  Van zijn album ‘Zo zijn we samen’ is het liedje ‘Strand’ de nieuwe, sfeervolle single. In de videoclip neemt Wim je, samen met zijn beeldschone nichtjes Elisa en Sandra, mee naar strand en zee. Naar rust en ruimte, naar de plek waar Wim in elke periode van het jaar graag is om helemaal te ontspannen en inspiratie op te doen. 

  Wim: “In de tijd dat is samen zong met Conny Vandenbos gingen we ook regelmatig naar het strand om de wind door het haar te laten waaien en nieuwe ideeën te krijgen. Destijds hebben we ‘Strand’ ook als duet gezongen. Omdat mijn gevoel voor strand en zee nooit is veranderd en Conny nog altijd een speciale plek in mijn hart heeft heb ik het liedje, in een nieuw arrangement van Hans Rusche en Jan Willem Verbeek, opnieuw opgenomen. 

  De videoclip en de cover van de single zijn weer gemaakt door Thijs Aldenzee, net als bij de twee vorige singles van Wim, ‘Wat ben je stil’ en ‘Zo zijn we samen’. Voor meer info: www.wimrijken.nl 

  Read More
 • Vrijkaarten voor Jordaan ‘A-Meezing’ Festijn Open or Close

  Liefhebbers van het levenslied opgelet! Op zondag 26 augustus vindt de eerste editie van het Jordaan ‘A-Meezing’ Festijn plaats in het Julianapark in Hoorn. Deze dag staat alles in het teken van de leukste Amsterdamse én Hollandse artiesten. Zing met hen mee en vier het leven! Op het programma staan toppers als Tino Martin, Rein Mercha, Robert Leroy, Quincy, Denny Braaf, Yves Berendse, Dario, Nick Stricker, Mike Peterson, Martin Vincken, Jan Spel, Nico Landers, René Rietbergen, Brian Stricker, DJ Roy en vele anderen.

  Bestel nu je ticket voor slechts € 12,50 (excl. fee) via jordaanevenementen.nl. Voor TV Oranje Supporters zijn vrijkaarten beschikbaar! Lees meer...

  Read More
 • Jan, Alain en Glen hebben de Oranje Kroon Open or Close

  Elke week kiest TV Oranje de Oranje Kroon. Vanaf maandag 23 juli is dat ‘Ik wil slapen’, de nieuwe single van het gelegenheidstrio Jan Smit, Alain Clark en Glen Faria. De opvallende samenwerking ontstond op Ibiza, waar de heren opnamen maakten voor het tv-programma De Beste Zangers.

  Na hun eerste avond bespraken zij hoe ze zich voelden, wat nog dezelfde dag resulteerde in dit vrolijke zomerliedje. Eenmaal terug in Nederland reden ze meteen naar de studio om de track op te nemen. Ook Trijntje Oosterhuis kwam langs om de backing-vocals te verzorgen. De laatste Nederlandstalige release voor Alain Clark is alweer ruim tien jaar geleden, wat het liedje extra bijzonder maakt.

  De bijbehorende clip, die werd opgenomen aan het strand van Bloemendaal, is een week lang extra vaak te zien bij TV Oranje. ‘Ik wil slapen' is volgende week tevens te horen als ‘Hollandse Nieuwe’ bij RADIONL.

  Read More
 • Nieuwe single van Spang! gaat over de afterparty Open or Close

  De nieuwe single van Spang! gaat over de afterparty. Dat hoort bij zijn carrière, maar hij heeft er niet altijd tijd voor. Spang! bouwt met zijn team aan een succesvolle carrière. In 1,5 jaar is dit al weer de vijfde single van de zanger uit Coevorden! "Mijn team onder leiding van Willie Oosterhuis zegt altijd de reis is de prijs en daar hoort de afterparty bij. Samen nagenieten van leuke optredens of een goed weekend." aldus Spang! "Eergisteren bijvoorbeeld: Vroeg in de auto gestapt voor interview in Enschede. Daarna zingen op een bedrijfs-BBQ in Hoogeveen en door naar het grote podium van de Vierdaagse in Nijmegen. Midden in de nacht werd ik thuis afgezet. Geen afterparty voor mij, want om half 05.30 uur gaat de wekker weer." vervolgt hij. 

  Team Spang! is achter de schermen druk bezig met 2 grote evenementen: Spangsation White op vrijdag 28 september en Drenthe an Zee - Strandfeest op zondag 29 juli op het Ermerstrand. Spangsation wordt een avond rondom Spang! Muziek, show, spektakel en verrassende momenten. Maar dat is later dit jaar.

  De focus ligt eerst op Drenthe an Zee, het strandfeest, dat wordt opgenomen voor RTV Drenthe. Het lied 'Drenthe An Zee' werd de publiekswinnaar van het Drèents Liedtiesfestival 2018. Drenthe stemde masaal op het leuke vlotte liedje over het klimaat, dat door Spang! werd gezongen. Na dit succes grapte er iemand tegen Spang!. 'Waarom organiseren jullie geen strandfeest als Drenthe toch aan zee ligt?!' Dit was het startschot voor de eerste editie van het Drentse Muziekfeest op het strand: Drenthe an Zee met Drentse topartiesten. Gratis Strandfeest, maar zonder tickets geen toegang. Drenthe An Zee Strandfeest wordt een jaarlijks evenement op het Ermerstand.

  De Show wordt in oktober dit jaar uitgezonden bij RTV Drenthe. Naast Spang! treden er diverse  artiesten uit Drenthe op: Mooi Wark, Bouke, Evert Wolters, René Karst, de Dikdakkers, Henk Wijngaard, Arjan Vennemann, Dorette, Michelle Okken Kevin Smit, Chris de Roo, De Eveningstars, Marlous Oosting, maar ook: Robert Pater, Jaman, Joey Hartkamp, Bob Offenberg, Colinda, Tinus Hoekstra, Harry Snijders, Edwin Bos, Dennis de Weert, Linda Tapkens, Danilo Wattez, Gerrit Denekamp, Jan Spijkerman, Mark Doldersum, Tiffany Oosting, Rick Folkers, Erwin Weitering, Henk en Janette Van Deel, Melissa Meeuwise en Henk Dokter.

  RTV: Nynke Tuinstra / Mobiel. 06 4888 5790 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Read More
 • Guido de Jong zet nieuwe stap in zijn muzikale loopbaan Open or Close

  De uit Son en Breugel afkomstige Guido de Jong is opgegroeid in een muzikale familie. Als klein jongetje zong hij al graag op podia en feestjes. Vervolgens zong hij jazz muziek samen met zijn vader op feesten, speciale gelegenheden en restaurants. Later ging Guido aan het werk als DJ, waar hij af en toe een liedje meezong. Door deze brede ervaring weet Guido inmiddels als geen ander hoe het is om publiek te entertainen. Daarom was het dan ook tijd om een plaat te maken.

  Via de Gebroeders Ko kwam Guido in contact met het platenlabel Hit It! Music en een afspraak met het productieteam Sonic Solutions was zo gemaakt. De debuutsingle ‘Kijk eens naar mij’ is het resultaat. Het betreft een zomerse, vrolijke en dansbare track, waarmee Guido een nieuwe stap zet in zijn muzikale loopbaan.

  RTV: Casper Janssen Music Promotion, Tel. 06 53396642.

  Read More
 • Red Bullet Productions brengt 26 cd’s tellende box set uit van gitarist Jan Akkerman Open or Close

  Red Bullet Productions brengt 26 cd’s tellende box set uit van gitarist Jan Akkerman

  Vlnr Wouter Bessels, Jan Akkerman, Marian Akkerman & Willem van Kooten.
   

  Op vrijdag 20 juli komt er een 26 cd’s tellende box set van de legendarische gitarist Jan Akkerman uit. Nooit eerder is er zo’n complete box set van 1 enkele artiest uitgebracht. Een prachtig eerbetoon aan deze artiest voor zijn gehele oeuvre en een mooie voorloper van de biografie van Jan Akkerman, geschreven door Jean-Paul Heck, die later dit jaar bij De Bezige Bij verschijnt. Al meer dan 50 jaar is Jan Akkerman één van de grootste en meest gerespecteerde gitaristen.


  Naast Focus en Brainbox heeft Jan, die in 1973 door lezers van het Engelse muziektijdschrift Melody Maker uitgeroepen werd tot beste gitarist ter wereld, ook gewerkt met B.B. King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman and Ice-T. BB King noemde Akkerman de beste met wie hij ooit speelde (op North Sea Jazz). Superster anno nu Joe Bonamassa vond het een eer dat hij vorig jaar een uur naast Jan aan tafel mocht zitten en Brian May van Queen vertelde dat hij als jongeling vergeefs probeerde licks uit zijn solo's te imiteren. ”He's a genius". Op zijn solo projecten combineert Jan rock, jazz, blues, classics & dance op zijn eigen onderscheidende manier.

   
  De box is samengesteld door Jan zelf met hulp van journalist Wouter Bessels. Het bevat alle studio albums van Jan Akkerman, de meest belangrijke live opnames, een persoonlijke selectie van Focus tracks en een cd met exclusief nooit eerder uitgebracht materiaal.  De box wordt uitgebracht door Red Bullet Productions, die eerder al box sets uitbracht van Focus, Shocking Blue en Golden Earring.
   
  Eerder deze week ontving Jan uit handen van Willem van Kooten het eerste exemplaar. De uitreiking vond plaats in paviljoen Smit Bokkum te Volendam, waar ook het "Palingsoundmuseum" in gevestigd is. Een leuk weetje is dat Jan de eerste niet geboren Volendammer is die een plekje krijgt in dit museum! 

  The Complete Jan Akkerman is vanaf vrijdag 20 juli verkrijgbaar in de TV Oranje Shop.

  Read More
 • Koos Alberts Awards 2018 vanwege gezondheidsproblemen van Koos geannuleerd Open or Close

  In goed overleg is vandaag door Koos en Joke en de organisatie besloten dat de uitreikingen van de Koos Alberts AWARDS 2018 om gezondheidsredenen wordt geannuleerd en uitgesteld naar 2019. Koos en Joke gaan zich de komende maanden 100% richten op de behandelingen en het herstel van Koos. Alle opties voor 4 november komen dan ook te vervallen.

  Read More
 • Mart Hoogkamer en Dennis Baars op 28 juli 2018 te gast bij de MediaMarkt in Apeldoorn Open or Close

  Mart Hoogkamer en Dennis Baars op 28 juli 2018 te gast bij de MediaMarkt in Apeldoorn

  Mart Hoogkamer komt op zaterdag 28 juli vanaf 13.30 uur met zijn nieuwe album naar MediaMarkt Apeldoorn voor een albumpresentatie. Mart zal enkele van zijn nieuwe hits ten gehore gaan brengen. Na zijn optreden is er uiteraard ook een fotomoment. Voorafgaand aan het optreden van Mart Hoogkamer zal ook Dennis Baars zijn nieuwe single presenteren. Meer hierover leest u verderop in dit bericht. 

  Met zijn deelname aan Holland’s Got Talent 2016 maakt Mart Hoogkamer de weg vrij voor een nieuwe generatie volkszangers. Mart is nog jong, geboren in 1998, maar de warme klank van zijn stem verraadt zijn jarenlange ervaring met het levenslied. Zijn au-thentieke optredens in de talentshow blijven niet onopgemerkt in de media en met het nummer Liefde van Willy Alberti raakt hij de harten van velen. Niet alleen door de jury, maar ook door de familie Alberti zelf wordt Mart de nieuwe Willy Alberti genoemd. Dat leidt tot een bijzondere samenwerking: in september 2016 brengt hij samen met Willeke Alberti de single La-chen, Beetje Huilen uit. Uiteindelijk wordt Mart tweede bij Holland’s Got Talent en dat blijkt de start van een prachtige carrière.


  Mart treedt in 2017 onder meer op tijdens Muziekfeest op het Plein en Dutch Valley en hij wordt als Grootste Ta-lent genomineerd voor een BUMA NL Award. Eind 2017 gaat Mart samen met Willeke Alberti op theatertour. In het voorjaar van 2018 wordt Mart gevraagd voor het programma ‘Topper Gezocht’, waar René Froger, Gerard Joling, Jeroen van de Boom en Jan Smit een naar een nieuwe collega zoeken die samen met hen 65.000 mensen zal toezingen in de Amsterdam Are-na. Mart schopt het tot de finale en zal samen met de andere finalisten de halftime show voor zijn rekening nemen. Gelijktijdig met het eerste Topper-concert op 25 mei zal Mart zijn langverwachte debuutalbum ‘Mart Hoogkamer’ uitbrengen.Mart heeft zich anno 2018 ontwikkeld tot dé nieuwe volkszanger van Ne-derland, die met zijn karakteristieke stem - ondanks zijn leeftijd - jong en oud weet te raken. 

  Voorafgaand aan de albumpresentatie van Mart Hoogkamer zal Dennis Baars zijn nieuwe single 'Het ritme van de liefde' presenteren. Dennis Baars is een opvallend talent in de vaderlandse muziekwereld. Met zijn pas 24 jaar en woonachtig in IJsselstein heeft hij de afgelopen jaren diverse singles uit-gebracht. Zingen zit Dennis Baars in het bloed. De sympathieke en energieke, crea-tieve Nederlandstalige zanger droomde al op jonge leeftijd van een carrière in de showbizz.


  Naast zijn optreden op feesten, partijen en diverse grote evenementen zoals het Mega Piraten Festijn, het Tros muziekfeest op het plein en een uitverkocht Gel-redome, heeft Dennis ook meegedaan aan diverse ta-lentenshows op tv. In 2013 aan Bloed, zweet en tra-nen. In 2014 was Dennis finalist in het tv progamma “Beat IT”, waar hij met Gerard Joling een duet zong. Van 2015 -2017 was Dennis onderdeel van de jon-gensgroep ‘Stad en Land’, onder het label Dino Music. De singles Kom maar op, Lieveling en Geloven werden goed ontvangen en waren daarmee regelmatig op de landelijke radio en tv te horen en zien. In het voorjaar van 2017 deed de jongensgroep nog mee aan de talentenjacht Hol-lands Got Talent. Stad en Land strandde in de halve finales. Helaas eindigde Stad en Land in 2017.


  In 2018 een volgende stap in de carrière van Dennis Baars. Het ritme van de liefde is de titel van de eerste solo single na het Stad en Land avontuur. Het lied is geschreven en geproduceerd door Edwin van Hoevelaak. De clip is geproduceerd door Frank Swenne. Dennis Baars is met deze single weer helemaal terug in de muzikale schijnwerpers.

  Read More

muziek top 50