Riny Valentijn bewijst met ‘Ik wil jou’ dat hij echt van alle markten thuis is

Als er één artiest is die in het verleden een groot aantal verschillende muziekstijlen verwerkt heeft in z’n nummers, is dat Riny Valentijn wel. Z’n nieuwe single ‘Ik wil jou’ bevat ingrediënten uit Zuid-Afrika. Het lijkt volgens de 50 jarige zanger op datgene wat Kurt Darren vertolkt. Diverse Nederlandstalige artiesten hebben al covers van hem gelanceerd, maar het nieuwe nummer van Riny is geheel nieuw.

In eerste instantie was Riny ook van plan om een lied te coveren, maar samen met z’n vaste team bestaande uit tekstschrijver Chris Cohen en producer Peter la Haye is toch gekozen om een geheel nieuw nummer te produceren. ‘Het gaat over een vrouw die ik wil veroveren. Maar de vraag is of ze mij ook wil. Er komen zelfs rode rozen aan te pas. In ieder geval is het meezinggehalte ruimschoots aanwezig’, verklapt Riny.

RTV: HUBSCH MEDIA

Lees meer: Riny Valentijn bewijst met ‘Ik wil jou’ dat hij echt van alle markten thuis is

'Adios Buena Signorita' van Davey Bindervoet bevat Spaanse klanken met de Mokumse sfeer

Zanger Davey Bindervoet is een grappige en vlotte prater. Dat komt nu ook terug in zijn nieuwe single 'Adios Buena Signorita'. Een titel die op het eerste oog misschien een tongbreker lijkt, is voor Davey perfect. "Het heeft een lekker tempo en het bekt lekker", aldus de zanger.   
   

Davey is een ras-echte Amsterdammer en zal deze stad nooit verruilen voor een andere. Wel is hij regelmatig in Spanje op vakantie, dus de titel van zijn nieuwe Nederlandstalige single 'Adios Buena Signorita' is voor de vrolijke zanger geen enkel probleem. "Ik vind dat het een lekker tempo heeft en het bekt lekker", vertelt Bindervoet. 

'Adios Buena Signorita' is een single met Spaanse klanken, maar met de Mokumse sfeer. "Van de tapas naar bier en bitterballen", grapt Davey. In het liedje heeft hij zijn Spaanse schone naar Amsterdam gehaald. In de clip komen dan ook alle herkenbare Amsterdamse plekken voorbij. 

RTV: Nynke Tuinstra / Mobiel. 06 4888 5790 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Lees meer: 'Adios Buena Signorita' van Davey Bindervoet bevat Spaanse klanken met de Mokumse sfeer

Onlangs vierde Henk Wijngaard vol trots zijn 72ste verjaardag. En trots mag hij zijn, want hij is tot op de dag van vandaag nog altijd een zeer gewaardeerde en populaire artiest onder een breed publiek, die steeds weer voor de honderd procent genieten van zijn optreden. Voor ProRail mede een reden om Henk Wijngaard te vragen als Super Henk in een campagne tegen onveilige spoorwegovergangen. 

Het gaat steeds vaker (bijna) mis met wegverkeer op spoorwegovergangen. In 2017 nam het aantal vertraagde treinen hierdoor toe naar maar liefst 5.978. In 2016 waren dit er 5.702. Een kwart van de incidenten wordt veroorzaakt door (bijna) aanrijdingen met vrachtwagens met veel schade als gevolg. Om overwegen zo veilig mogelijk te houden, start ProRail een meldpunt voor beroepschauffeurs waar zij eventuele obstakels die gevaar op kunnen leveren bij overwegen kunnen melden via www.prorail.nl/superhenk

Lees meer: Henk Wijngaard werkt mee aan campagne tegen onveilige spoorwegovergangen

Terwijl de vorige single ‘Een doodgewone jongen’ van Jay Jay Bauer omringt werd met accordeonklanken speelt de elektrische gitaar in de opvolger ‘Nog steeds verliefd’ de hoofdrol. Het is volgens Jay Jay een lekker vlot zomers nummer met een hoog meezinggehalte. Qua sound is het vergelijkbaar met z’n in 2012 gelanceerde nummer ‘Keuzes’.


‘Ik ben van mening dat die sound eigenlijk heel goed bij me past. De dictafoon op m’n telefoon gebruik ik vaak als ik een ideetje heb. Dat was ook het geval met ‘Nog steeds verliefd’. Met het bestand ben ik naar tekstschrijver Tony Anderson gegaan. Binnen drie uur was de tekst geschreven en de melodielijn verder uitgewerkt. Het geweldige nummer is door Ger Oerlemans in productie gebracht en verschijnt op het Storm Records label’, onthult Jay Jay.


Op diverse locaties zijn door Ger Oerlemans opnames gemaakt voor de clip, waaronder in Haarlem bij Restaurant Tent, in het oude vissersdorpje Spaarndam en op de boulevard te Zandvoort. Te zien is hoe een dame vanuit het restaurant naar huis wordt gebracht terwijl het donker wordt….’We hebben een leuke dag gehad en vooral veel gelachen’, aldus Jay Jay.

RTV Promotie: HUBSCH MEDIA

Lees meer: De gitaar speelt een hoofdrol in ‘Nog steeds verliefd’ van Jay Jay Bauer

Frank van Etten heeft samen met zijn platenlabel NRGY Music besloten de lijn voort te zetten die ze waren gestart. Na het succes van ‘Huisje op Wielen’ in zowel de originele versie alsook de remix featuring Yes-r met in totaal tot nu bijna 1.500.000 streams op Spotify en maar liefst 2,8 miljoen (!) views op YouTube is het wel duidelijk dat dit soort liedjes enorm aanspreekt bij de echte fan van Frank van Etten.

De opvolger, getiteld 'Jouw heupen' is geschreven door Bram Koning. De clip bevat wederom ‘gipsy’ invloeden met een danseres die haar heupen showt.

RTV promotie Nel van Olm tel. 0622949762 e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer: Frank van Etten lanceert nieuwe single 'Jouw heupen'

Pagina 1 van 6

muziek top 50